Edox CO-1 Automatic Chronograph

Švýcarský výrobce hodinek Edox již po desetiletí, od legendárních hodinek Delfin z roku 1961 přes model Hydro-Sub až po model CO-1, neustále zvyšuje laťku vodotěsnosti hodinek. Původní hodinky Edox CO-1, zkonstruované v roce 2006 pro závody motorových člunů na moři, jsou ztělesněním odvážného spojení spolehlivosti a sofistikovanosti. Nyní společnost Edox hrdě představuje svůj nejnovější přírůstek do této ikonické linie: automatický chronograf CO-1, vybavený systémem zámku lunety pro vyšší bezpečnost při potápění.

Bezpečnost především

Systém zámku lunety, který je charakteristickým prvkem hodinek CO-1, poskytuje dodatečnou bezpečnost tím, že uzamyká lunetu s indikací času ponoru, čímž zajišťuje přesné měření času během dobrodružství pod vodou. Ve spojení s keramickým složením potápěčské lunety odolné proti poškrábání i safírovým sklíčkem zajišťuje bezkonkurenční odolnost a zachovává dokonalou estetiku.

Technická vynalézavost

Přesný švýcarský automatický strojek, uložený ve 45mm pouzdře z nerezové oceli, obsahuje funkce chronografu, dne, data a tachymetru. Mechanismus těchto funkcí je viditelný přes průhledné zadní dýnko, které nabízí podmanivý zážitek.

Hodinky CO-1 nastupují na loď Ananta II

S přístrojem CO-1 je každý ponor dobrodružstvím. Hodinky jsou vodotěsné až do 500 metrů a odolávají živlům, zatímco šroubovací korunka a tlačítka zajišťují bezpečné uchopení. Hodinky CO-1 jsou vybavené heliovým ventilem pro uvolnění tlaku a technologií Super-LumiNova pro orientaci v nejtemnějších hloubkách. Jsou navržené tak, aby odolaly i těm nejdrsnějším podmínkám. Tyto spolehlivé hodinky budou doprovázet potápěče na expedici Ananta II v ledových vodách Grónska. Pslouží jako spolehliví společníci při odhalování záhad grónského žraloka a navazování hlubšího spojení s nejzáhadnějšími tvory oceánu.

Technické specifikace

StrojekEDOX 011s (SW 500)
FunkceChronograf, Day-Date, hodiny, minuty, sekundy, datum
Průměr pouzdra45 mm
SklíčkoSafírové
Voděodolnost500 m / 50 ATM
Doplňkové funkceZámek lunety, ručičky a indexy z materiálu SuperLuminova třídy X1, dvojitý O-kroužek, šroubovací korunka a tlačítka, průhledné zadní dýnko pouzdra
ČíselníkModrý
ŘemínekKaučuk

EDOX – CO-1

Hodinky Edox CO-1 představují špičkový technický výkon a design potápěčských hodinek, které jsou zároveň mistrem fantastického světa pod mořskými vlnami. Některé modely hodinek CO-1 jsou vodotěsné až do hloubky 1000 m / 100 ATM, chráněné safírovým sklíčkem odolným proti poškrábání a keramickou lunetou a představují dokonalý nástroj pro měření času při objevování oceánů.

140 let značky Edox

Stejně jako čas sám, ani švýcarská butiková hodinářská firma Edox nikdy nestojí na místě. Zakladatel Christian Ruefli-Flury se řídil srdcem, když v roce 1884 vyrobil kapesní hodinky pro svou milovanou ženu Pauline k jejím 25. narozeninám. Ta ho s radostí přesvědčila, aby založil vlastní společnost Edox.

V průběhu desetiletí si společnost Edox vydobyla pověst „vodního šampiona“ ve světě hodinek a vytvořila špičkové potápěčské hodinky. Ruefli-Flury by byl nepochybně ohromený a poctěný tím, jak jeho odkaz za posledních 140 let vzkvétá.

Společnost Edox, jedna z mála zbývajících švýcarských rodinných hodinářských firem, se hrdě hlásí ke svému dědictví. Zároveň ale ve svých kolekcích využívá inovace a fantazii. Dnes je společnost Edox známá svými vysoce vodotěsnými hodinkami, složitými ručně leštěnými pouzdry a tradiční ruční montáží.

Přejít nahoru