Nový přírůstek do kolekce Baume & Mercier Riviera – AURÉLIEN GIRAUD SPECIAL EDITION

Spolupráce, která začala před třemi lety mezi společností Baume & Mercier a mladým francouzským mistrem světa ve skateboardingu Aurélienem Giraudem, přinesla limitovanou edici kolekce Riviera.

Společnost Baume & Mercier přistupuje k výrobě hodinek tak, aby zůstala otevřená všem sférám a šla s dobou. Interakce mezi hodinářstvím a světem skateboardingu přirozeně zapadá mezi inspirace, které jsou pro značku důležité. Kreativita, estetika, preciznost, technické úspěchy a překonávání vlastních limitů jsou hodnoty, které značka sdílí s vrcholovými sportovci. Zpečetěním tohoto vztahu, který přesně spojuje hodinky Riviera – vizitku nové edice ilustrující tuto spolupráci – a Auréliena Girauda, je odvážný duch.

Kolekce vyjadřuje sportovní a zároveň elegantní energii, která se odvážila porušit konvence, když byla poprvé vytvořena v roce 1973, s designem prosazujícím se dodekagonálním pouzdrem a lunetou. Její inovativní vzhled se tehdy vzepřel trendům a od té doby byl několikrát přepracovaný, přičemž zůstal věrný své vlastní podstatě, podobně jako mladý skateboardista, který provádí akrobatické kousky a riskuje při každém triku, který provede. Oba se k velké radosti svých obdivovatelů stali legendou. Po speciální edici Baume Skate – Aurélien Giraud, která se vyznačovala výraznými skateboardovými materiály, nyní Riviera převzala kódy a ducha této nebojácné disciplíny.

Hluboká láska ke skateboardingu

Aurélien Giraud se narodil 3. února 1998 v Lyonu a se skate začal ve čtyřech letech, kdy mu otec dal první prkno. Mladý začátečník si tento sport okamžitě zamiloval a projevil pro něj přirozený talent. O tři roky později na sebe upozornil na V7 Teenage Tour a poté vyhrál řadu mezinárodních soutěží a v 15 letech se stal amatérským mistrem světa. Tehdy se jeho kariéra skutečně rozjela. Soustředil se na své cíle, tvrdě pracoval a utkával se se zázračnými soupeři, zejména v roce 2019 na kalifornské Dew Tour.

V roce 2022 mu jeho úsilí vyneslo zlatou medaili na FISE World Montpellier, stříbrnou medaili na World Street Skateboarding Rome a zlatou medaili na mistrovství Francie v Hyères. Vrcholného úspěchu dosáhl 5. února 2023 ve Spojených arabských emirátech, kdy triumfoval na mistrovství světa ve street skateboardingu, což se dosud žádnému Francouzi nepodařilo. Své posvěcení potvrdil v dubnu 2024 v Paříži, kde získal první místo na mistrovství Street League Skateboarding.

Dynamický design pro limitovanou edici 100 kusů

Hodinky Riviera Aurélien Giraud Special Edition se vyznačují mladou, dynamickou estetikou s červenou centrální vteřinovou ručičkou. Stejná energická barva pokrývá písmeno Phi, táhne se podél jednoho z konců ručičky a objevuje se i na řemínku. V odkazu na zlatý řez se řecké písmeno Phi stalo v roce 1964 znakem společnosti Baume & Mercier. Symbolizuje pozornost, kterou značka věnuje dokonalým proporcím, přesným liniím a harmonickým materiálům a barvám svých hodinek.

Řemínek je vyrobený z kombinace kaučuku a Alcantary a doplněný bílým prošíváním, které odráží číslice, indexy a hodinové a minutové ručičky, potažené bílou vrstvou Superluminova. Čas vyniká v ostrém kontrastu a upoutává pozornost pro snadnou čitelnost. Na zadní straně pouzdra se objevuje speciální rytina vytvořená pro tuto příležitost – znázorňující logo Aurélien Giraud a limitovaný počet kusů.

Edice je omezená na 100 hodinek, stejně jako 100 bodů: dokonalé skóre, kterého lze dosáhnout během jízdy na oficiální skateboardové soutěži. I v počtu této limitované série je speciální edice Riviera Aurélien Giraud důkazem snahy o dokonalost.

Technické vymoženosti strojků Baumatic

Tyto hodinky s propracovanými povrchovými úpravami pohání in-house strojek Baumatic. Tento špičkový kalibr zaručuje spolehlivost, přesnost a pohodlí. Jeho osvědčená odolnost mu umožňuje odolat každodennímu magnetickému poli o síle až 1 500 Gaussů. Díky velké přesnosti a frekvenci 4 Hz (28 800 vph) nabízí pozoruhodnou autonomii díky pětidenní (120hodinové) rezervě chodu. Jeho technické přednosti doplňuje vodotěsnost do 10 ATM (přibližně 100 m).

Stejně jako na všechny modely se strojkem Baumatic se na komponenty vztahuje prodloužená záruka v délce šesti let. Doplňuje tak standardní dvouletou mezinárodní záruku. Chcete-li tuto záruku aktivovat, stačí do 60 dnů od nákupu zaregistrovat kus na webových stránkách Baume & Mercier: www.baume-et-mercier.com.

Riviera M0A10789

Světlý číselník z kouřově šedého safíru jemně odhaluje transparentní dekor vln charakteristický pro kolekci Riviera. Římské číslice a nýtované indexy jsou ve zvýrazněném chromatickém střídání rhodiované a potažené bílou vrstvou Superluminova (modrá záře). Broušené rhodiované hodinové a minutové ručičky jsou rovněž potažené bílou vrstvou Superluminova a nabízejí modrou záři. Jasně červená sekundová ručička je nápadně štíhlá. Na 3. hodině je umístěné okénko zobrazující datum.

Ikonické dodekagonální pouzdro hodinek Riviera o průměru 42 mm a tloušťce 10,6 mm je vyrobené z pískované oceli s povrchovou úpravou ADLC. Je chráněné safírovým sklíčkem odolným proti poškrábání s oboustrannou antireflexní vrstvou. Luneta je připevněná čtyřmi šrouby z oceli s povrchovou úpravou ADLC. Také vyrobená z pískované oceli s povrchovou úpravou ADLC. Dodeková zadní strana pouzdra je rovněž upevněná čtyřmi šrouby a je zakončená safírovým sklíčkem, které odhaluje hodinkový mechanismus. Volná osmiboká korunka z pískované oceli s povrchovou úpravou ADLC nese vyražené logo Phi v červené barvě s ocelovým obrysem.

Samonatahovací strojek Baumatic se vyznačuje nádhernými můstky s korálkovou povrchovou úpravou, oscilačním závažím s „Côtes de Genève“ a snailizovanými ozdobami. Tyto hodinky mají pětidenní (120hodinovou) rezervu chodu. Kmitají s frekvencí 4 Hz (28 800 vph) a nabízejí vodotěsnost do 10 ATM (přibližně 100 m).

Velmi originální integrovaný řemínek je vyrobený z černého kaučuku a Alcantary s bílým prošíváním. To si pohrává s konceptem překrývajících se vrstev a vytváří tak odlišný, moderní vzhled. Je vyměnitelný a lze jej sejmout a vyměnit díky velmi spolehlivému, robustnímu mechanismu, který umožňuje výměnu řemínku bez použití nářadí.

Řemínek doplňuje motýlová spona z pískované oceli s povrchovou úpravou ADLC, která je vybavená bezpečnostními tlačítky a funkcí snadného nastavení.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru